ÜNİVERSİTEDE İLK YIL

Şehir dışında bir okulu kazandıysanız zor bir yılın sizi beklediğini söyleyebilirim.

Farklı bir şehir , farklı insanlar , farklı bir ortam bunların hepsi sizi yıpratabilir.
Tabi bu durum geçici bir durumdur. İleri ki yıllarda bunların ne kadar gereksiz telaşlar olduğunu anlarsınız. Ama bu anlama süreci biraz sıkıntılı geçecektir.
İlk olarak nerede kalınacak sorunsalının atlatılması gerekmektedir. Yurt mu? Ev mi? Size ilk tavsiyem arkadaş edinme bakımından yurtta kalınması daha doğru bir karar olacaktır. Zaten çoğu öğrenci en geç ikinci yılında yurttan arkadaşlarıyla eve çıkmaktadırlar
Ayrıca okulda da yavaştan arkadaş edinmeye başlarsınız ki bu size ne kadar çeşit insan olduğunu fark etmenize yardım eder. Arkadaşlarla grup halinde gezme bu yıl başlar.Yine evden çıkıp yurda gitmişseniz, uyum sağlamayı öğrenirsiniz. Sadece kendi sorumluluğunuzu üstlenip geçim derdi nedir ve nasıl geçinilir öğrenirsiniz. İlk yılı acemilik atılır, ikinci yıl için zemin döşenir kısaca. yine de güzeldir.

İlk sene sendromu olarak ta adlandırabiliriz bu durumu. 

Genellikle sınav sonuçlarının açıklanması ile başlar. keşke orası gelmeseydi serzenişleri içerde yankılanır.
Bu kadar emek verilip kazanılmış olan bölümü, genelde bir çok insan ilk sene içinde bırakmak ister. 
Yada memnuniyetsiz olur. emin ol sen tek değilsin bu hissiyatta olan. o nedenle bu durum seni sekteye uğratmadan hemen atlatmaya bakmanı öneririm. kabullenmek güzeldir, mutlu sonuçlara götürür .

"yine de bi yatay geçiş umudum hala var" söylemleri kendini ikna etmenin ilk adımı olarak karşımıza çıkar.
Zor olsa da, herkes bu hayallerle geliyor olsa da çok azının gerçekleştirebildiği bir durumdur. inan belki olur, olmasa da bunun gazı ile yüksek tuttuğun ilk sene notların, geleceğe yatırım olur. 

Sudan çıkmış balık halinde yaşanmış olsa da  güzel yıllardır.

Hiçbir şeyin kafaya takılmaması gereken yıldır. şöyle bir üniversite hayatı yaşamalıyım, böyle ortamlara akmalıyım tarzı safsatalarla bünyeyi yormamak gerekir.

Üniversitenin en rahat yılını bol bol aylaklık yaparak geçirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

HER ÜNİVERSİTEDE KARŞILAŞILAN 10 ÖĞRENCİ TİPİ